Beredskab & Sikkerhed er i luften - og melder om relativ rolig nytårsnat

Beredskab & Sikkerhed – Randers, Favrskov, Djursland er i luften og kan melde om en relativ rolig nytårsnat. 

Sammenlægningen af Randers Brandvæsen, Favrskov Brandvæsen og Brand & Redning Djursland er nu en realitet. Det nye fælleskommunale beredskab  trådte i kraft den 1. januar 2016 kl. 00.01.

 Beredskabet var aktiveret fra første minut i det nye år, bl.a. med slukning af brand i et halmoplag ved Rønde, hvor alarmen indløb ca. kl. 23.40. Den første alarm i 2016 indløb kl. 00.48 til en automatisk brandalarm i Randers.

 Nytårsdøgnet fra 31. december kl. 12.00 havde frem til nytårsmorgen kl. 04.30 budt på i alt 19 indsatser fordelt med 10 udrykninger i Randers kommune, 2 udrykninger i Favrskov kommune og 7 udrykninger på Djursland.

 Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl konkluderer, at det har været en relativ rolig nytårsnat med enkelte større opgaver og som ventet en række mindre brande i containere og buskads fra nedfaldet fyrværkeri. ”Vi ved jo, at Nytårsaften traditionelt kan være hektisk for beredskabet. Det samlede beredskab i de fire kommuner var i anledning af nytåret opnormeret med en ekstra indsatsleder, men ellers er det vores normale dagligdags-beredskab, der har løst alle opgaver på fornem vis”, fortæller Kasper Sønderdahl, der har overtaget ansvaret for de fire kommuners samlede beredskab fra midnat af.

 Undertegnede kan kontaktes ved evt. spørgsmål på tlf. 5116 7709.